Функционер ПДП, Ненад Вуковић, је нови делегат у Дому народа ПС БиХ. То је одлучило жријебање у просторијама ЦИК БиХ.

Подсјећамо, Суд БиХ одбио је жалбу СНСД на одлуку ЦИК БиХ, која је крајем маја поново признала листић ПДП за Дом народа ПС БиХ.

Након што је Ненад Вуковић постао нови делегат у Дому народа ПС БиХ, он је одржао конференцију за медије.

Он је рекао да је данашњи жријеб био врло транспарентан.

– Ово је прилика да одбацимо све спинове и манипулације које су биле у јавности везано за саму процедуру и евентуално намјештење, све оне приче о хладним-топлим, већим-мањим куглицама. Уз присуство свих вас, може се констатовати да је све било транспарентно. Наравно да је мени и ПДП веома драго што данас имамо делегата у Дому народа ПС БиХ. Остаје жал што смо пропустили годину и по док смо водили борбу пред правосудним институцијама да дођемо до овог жријеба. Све вријеме смо сматрали да су наше листе требале бити у жријебању прије годину и по – рекао је Вуковић.

Додао је да је правда достижна и упорност је важна.

– Сигурно да је једна од тема која ће добити на сначају је то што СНСД има сада три делегата у Дому народа, а не четири, што може да мијења политичке прилике када је у питању ниво БиХ. Знате да смо најављивали одређене кораке ако добијемо овај мандат и остајемо при својим плановима, али замолио бих да док званично ступимо у Дом народа, кажемо конкретније планове – истакао је Вуковић.

На питање да ли је већ било разговора о прекомпозицији државне власти, Вуковић каже да је њихова интенција да прво покушају разријешити Савјет министара БиХ не прејудицирајући како и на који начин се може правити неки други, пише Аваз.

– Нама није интенција да што прије дођемо у позицију власти, да сједнемо у фотеље, него да покушамо разријешити најлошији састав Савјета министара БиХ. Мислим да та коалиција није радила добро у претходном периоду, нису ништа радили и потребно је покренути ту процедуру и да видимо шта сви остали у Представничком дому и Дому народа ПС БиХ мисле о теми разрјешења Савјета министара. Не гарантујемо да имамо већину, нисмо још обавили разговоре на ту тему, али сматрамо да то требамо покренути – нагласио је Вуковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име