© Соколац-срце Романије

Прошло је скоро четири године од одржавања локалних избора у Босни и Херцеговини, а самим тим и у Сокоцу. Након два мјесеца неизвјесности, 21.јануара 2021.године формирана је локална скупштинска већина коју и данас чине СНСД, ДЕМОС, Уједињена Српска и тзв. независни одборник који странке мијења као чарапе па је у међувремену приступио СНСД-у. Елем, вољу бирача поништило је неколико ПРЕЛЕТАЧЕВИЋА искључиво зарад ЛИЧНИХ ИНТЕРЕСА, а на мјесто предсједника Скупштине долази човјек са цијелих 157 гласова или ти 1,40%. До тог момента незабиљежено у послијератној историји Сокоца!

Круцијални доказ да су се избори одавно свели на продају и уновчавање мандата јесте број функција и директорске фотеље које обављају поједини одборници тада и данас. И то је највећа разлика у односу на 2020.годину. Сукоб интереса очигледно не постоји!?

И како то обично бива у свакој изборној кампањи грађанима су те 2020.године обећаване куле и градови у којима је предњачио соколачки одбор Савеза независних социјалдемокарата (СНСД). Умјесто да се након конституисања локалне скупштине заједнички крене у испуњење бар дијела обећања, проблеми су се ређали као на траци. Неријетко вјештачки створени зарад јефтиних политичких поена, популистичких и неодговорних изјава. Све је кулминирало почетком 2023.године када отуђена скупштинска већина одлучује да ПОТПУНО ПАРАЛИЗУЈЕ ОПШТИНУ СОКОЛАЦ И ЖИВОТ У ЊОЈ!

С обзиром да нас 6.октобра ове године очекују нови локални избори и полагање рачуна грађанима, несумњиво је да ће се исти одвијати у условима владајућих инатних политика, нормализације свих девијантних појава у друштву и константних тензија на политичкој сцени Сокоца. Тензије које прије свега проузрокује отуђена скупштинска већина предвођена СНСД-ом искључиво су усмјерене само на реализацију личних интереса, на калкулације око позиција и међусобне критике, посебно на рачун актуелног начелника Милована Бјелицу који је такође у свом програму имао неколико обећања а која су у великој већини и остварена. Међу крупним нереализованим обећањима јесте изградња Градске куће Соколац и према увиду у документацију коју смо имали прилике да видимо пројекат се налази у завршној фази, у току је тендерска процедура и избор извођача радова.

Још једно од обећања, којима смо бомбардовани током претходних локалних избора, соколачки СНСД дао је 25.октобра 2020.године, које преносимо у цијелости:

➡️Након што преузмемо општинску администрацију, међу првим извршеним пројектима биће изградња адекватног објекта за потребе основне школе, како би ослободили простор који у соколачком обданишту заузимају основци. Повећаћемо капацитет ове установе и обезбиједити довољно мјеста за потребе свих заинтересованих‼

➡️Родитељима најмлађих суграђана обећавамо да за мјесто у обданишту убудуће неће морати „тражити везу“, односно питати начелника општине, као што је то пракса посљедних година‼

И наравно, од изградње објекта за потребе основне школе није се одмакло даље од фејсбук објаве, а о дешавањима у соколачком вртићу гдје се директори попут ЈКП „Соколац“ смијењују као на траци боље да и не говоримо. А прошло је пуна 44 мјесеца…

У народу се нимало случајно није родила пословица Обећање – лудом радовање.

(наставиће се)

ОБЕЋАЊЕ – ЛУДОМ РАДОВАЊЕ (2): Пјешачка пасарела на “мосту”

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име