Фото: ФСРС

Вицо Зељковић из Бањалуке је на данашњој сједници Изборне Скупштине у малој вијећници Банског двора у Бањалуци изабран за новог-старог предсједника Фудбалског савеза Републике Српске. Тајним гласањем, како је то Статутом предвиђено, он је добио максималну подршку свих 55 скупштинских делегата и наставља мисију на челној функцији ФС Републике Српске на коју је дошао у јануару 2020. године.

Нови сазив Скупштине ФСРС чине: Горан Велаула, Драган Гњатић, Стево Томчић, Драган Бањац, Жељко Родић, Душко Пувача, Слободан Савановић, Душко Вујичић, Томислав Стајић, Радослав Вукасовић, Велибор Бодирога, Константин Катана, Дејан Михић, Миленко Николић, Даријо Продић, Стефан Кршић, Драган Нишић, Чедомир Мишић, Марио Ђуран, Миодраг Ђурић, Бојан Кушљић, Бранко Ковачевић, Драган Савић, Дарко Малешевић, Драган Предић, Бранко Понорац, Стојан Малбашић, Златко Давидовић, Александар Мићић, Милош Бркић, Мирослав Коџоман, Јелена Школник, Радојица Видовић, Илија Смиљанић, Бојан Шкорић, Бранко Граховац, Зоран Анчић, Душан Марковић, Горан Тадић, Боро Тошић, Раденко Борић, Данијел Драгичевић, Радивоје Ристановић, Славиша Милић, Горан Љубојевић, Мићо Тодоровић, Владан Симеуновић, Драган Јевтић, Драган Кнежевић, Милорад Софренић, Александар Марковић, Синиша Јовандић,Младен Балчаковић, Слободан Елез, Владимир Брадоњић

Избором за предсједника ФСРС Вицо Зељковић је аутоматски постао и члан Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ у мандатном периоду од 2025. до 2029. године и биће један од предсједничких кандидата за функцију коју тренутно обавља.

-Хвала вам на подршци и повјерењу, настојаћу да га још бољим и прданијим радом, у интересу фудбала оправдам. Пред нама је изазован и тежак период, пун неизвјесности у којем морамо да наставимо узлазном путањом, ма колико год то се чинило компликовано и неоствариво. Наставићемо да развијамо инфраструктуру, да помажемо клубове и подручне Савезе, да сав новац који се уплати према ФСРС вратимо назад у клубове. морамо да будемо мудри и паметни у изазовном времену – рекао је Вицо Зељковић.

Именован је и нови Извршни одбор ФС Републике Српске за мандатни период 2024 – 2028, а поред предсједника Зељковића у њему су још први потпредсједник Драган Бањац (Козарска Дубица), други потпредсједник Зоран Декет (Прњавор), те чланови: Рајко Мичета (Требиње), Младен Јовићевић (Бањалука), Мирослав Кршић (Добој), Мирко Милошевић (Зворник), Петар Јелић (Модрича), Младен Босанчић (Нови Град), Драгомир Ђајић (Источно Сарајево) и Недељко Ћорић (Бијељина).

У Надзорни одбор именовани су: предсједник Бојан Кушљић, те чланови Драган Кулина и Дејан Дедић.

Именована су и правна тијела Фудбалског савеза Републике Српске: Дисциплинска и Апелациона комисија, првостепена и другостепена комисија за лиценцирање, као и тужилац, односно његов замјеник. Скупштини ФС БиХ предлоћени су представници правних тијела из Републике Српске, а именовано је и 20 делегата и 10 замјенских делегата из Републике Српске за Скупштину ФС БиХ. Такође, потврђено је и осам имена која ће ући у трку за четири мјеста у Извршном одбору ФС БиХ.

Вицо Зељковић као предсједник је аутоматски члан Извршног одбора ФС БиХ, а његов замјенски члан је Дарко Љубојевић (ПФС Бањалука). ПФС Бијељина и ПФС Источно Сарајево добиће директног члана „фудбалске владе“ на нивоу „кровног“ Савеза, а у трци су Радика Марић и Драгиша Ђурић (ПФС Бијељина), односно Милорад Лале и Милан Реновица (ПФС Источно Сарајево). За остала два мјеста бориће се четири подручна савеза, тачније Милош Бркић (ПФС Градишка) против Мирослава Кршића (ПФС Добој) и Горан Велаула (ПФС Приједор) против Жарка Лакете (ПФС Требиње).

Прије изборне одржана је редовна извјештајна сједница Скупштине Фудбалског савеза Републике Српске на исто мјесту.

Усвојени су сви извјештаји, финансијски обрачун прихода и расхода, као и о раду Савеза, те извјештај Дисциплинске и Апелационе комисије, а ревизорски извјештај је позитиван. Такође, усвојен је буџет и план и програма рада за 2024. годину.

Скупштина је донијела одлуку да Прва и Друга лига од сезоне 2025/26. буду скраћене, Прва ће бројати 14 клубова, баш као и двије друголигашке групе (исток и запад).

Усвојене су измјене и допуне Статута, као и Правилника о раду Скупштине ФС Републике Српске.

Посебни гости на Скупштини Фудбалског савеза Републике Српске били су потпредсједници ФС БиХ Ирфан Дурић и Иван беус, генерални секретар Аднан Џемиџић, затим савјетник предсједника Зељковића Марко Миличић, некадашњи генерални секретера ФСРС Родољуб Петковић…

Обје сједнице Скупштине почеле су интонирањем химне Републике Српске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име