Захваљујући отворености општине Соколац, те спремности да разговарамо и договарамо пројекте са вишим нивоима власти општина Соколац је у претходном периоду доживјела и доживљава значајан инфраструктурни напредак, када је успјешно завршена реконструкција и асфалтирање дионице транзитног пута у склопу пројекта реконструкције магистралног пута Зворник – Соколац.

Реализована је и потпуна реконструкција и изградња раскрснице на укрштању пута (М-1) 115, на дионици Соколац – Подроманија и улице Цара Лазара, чија је вриједност радова била 650.000 КМ.

На основу бројних дописа и апела, те посјета предсједника, премијера и министара Републике Српске општини Соколац од Влада је преко ЈП “Путеви Републике Српске” дала потврдан одговор за реализацију пројеката за Соколац, а међу њима су:

  • Пројекат растеретних трака на релацији Подроманија – Мокро;
  • Асфалтирање и реконструкција дионице регионалног пута Соколац-Олово (према насељу Лазе);
  • Реконструкција и асфалтирање улице Балтићи према Пуховцу;
  • Реконструкција и асфалтирање улице Миланка Витомира (насеље Јелен);
  • Градска управа Источно Сарајево, треба заједно са општином Соколац да започне реконструкцију главне улице Цара Лазара са комплетним тротоарима те улице Романијска, Радомира Нешковића и Јова Јанковића што је договорено много раније. Провођење поступка јавне набавке је завршено. За оне који не познају процедуру данас је извршено отварање понуда, појавиле су се двије компаније на тендеру Романијапутеви а.д. Соколац и Долови доо Соколац. Слиједи аукција, тако да данас није договарано како појединци представљају. Све је много раније договорено и потписано. Укупна вриједност радова је око 1.300.000 КМ, а општина Соколац издваја 300.000 КМ.

Реконструкција осталих улица у Сокоцу, односно пресвлачење одвијаће се планираном динамиком и нико као ни до сада неће бити заборављен.

Још једна манипулација најгоре врсте Страхиње Башевића

Будући да је изборна година моји локални противници нису саботирали ове пројекте и активности према вишим нивоима власти, међутим када је дошло до почетка реализације брже боље покушавају да их присвоје, што је манипулација најгоре врсте.

Само, људи су најпречи и људи памте, а ми ћемо се борити за људе и живот Сокоца.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име