Начелник општине Соколац Милован Бјелица честитао је свим војницима Војске Републике Српске, њиховим потомцима, припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука крсну славу Видовдан, један од најсветијих српских празника.

„Желим вам да и у будућем периоду наставите традицију Војске Републике Српске, да чувате успомену на наше борце, који су положили своје животе у одбрани Републике Српске“, навео је Бјелица у честитки.

Он је напоменуо да је Видовдан дан када се сјећамо и чинимо помен за све јунаке од Косовског боја до данашњих дана.

„Са чим ћемо изаћи пред Милоша и друге српске витезове и данас је питање једнако важно и актуелно као и онда када га је поставио ловћенски тајновидац владика Петар Други“, истакао је Бјелица.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске. Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006. године, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ.

Команда Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука традиционално организује прославу Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и овог пука.

Кроз Војску Републике Српске прошло је 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име