Према извјештају швајцарске банке Јулиус Баер, Сингапур је најскупљи град за супербогате у 2024. години.

Како би саставила ранг листу, швајцарска банка је анализирала цијене 20 потрошачких добара и услуга које су купили и користили богати појединци у 25 градова.

И зашто је баш Сингапур најскупљи? Па, зато што је у односу на прошлу годину све значајно поскупјело: од аутомобила и накита до некретнина. Трошкови посједовања аутомобила у Сингапуру – иначе најскупљи на свијету – порасли су за 15 одсто у односу на годину дана раније у америчким доларима. Трошкови приватног образовања порасли су за скоро 14 одсто, док су женске ташне и ципеле поскупјеле за 10 одсто. Цијене мушких одијела и сатова порасле су за више од 5 одсто.

За петама Сингапуру ове године је Хонг Конг, који је свргнуо Шангај и постао други најскупљи град за богате. Био је рангиран као најскупљи град за ангажовање адвоката и други најскупљи град за куповину некретнина.

Лондон се ове године нашао на трећем мјесту, дијелом због изласка Велике Британије из техничке рецесије прошлог мјесеца, јачања британске фунте 2023. и континуираног прилагођавања привреде усљед нормализације послије Брегзита, истиче се у извјештају, преноси б92.

Занимљиво је да се ове године у топ-10 најскупљих градова за богате нашао и Милано, док је Дубаи спао са листе.

Ево листе 10 најскупљих градова на свијету за богаташе:

  1. Сингапур
  2. Хонг Конг
  3. Лондон
  4. Шангај
  5. Монако
  6. Цирих
  7. Њујорк
  8. Париз
  9. Сао Пауло
  10. Милано

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име