„Видовдански књижевни сусрети“ биће одржани у петак, 28. јуна на Сокоцу када ће бити додијељена и Видовданска повеља Новици Телебаку за свеукупно књижевно дјело, најавили су из Удружења књижевника Републике Српске, Подружница Источно Сарајево.

Предсједник Подружнице Недељко Жугић изјавио је Срни да ће бити додијељена и књижевна награда „Владимир Настић“ Драгану Величковићу из Лесковца за најбољу објављену књигу у 2023. години

Књижевна манифестација посвећена Видовдану почеће у 11.00 часова на Новом Зејтинлику бесједом начелника општине Соколац Милована Бјелице о Војничком спомен-гробљу, те поетским поменом.

Истог дана у 13.00 часова учесници манифестације посјетиће манастир Свете Тројице у Озерковићима.

Централни дио „Видовданских књижевних сусрета“ биће одржан у сали општине Соколац од 19.00 часова када ће бити уручена Повеља и награда „Владимир Настић“.

Програм ће бити настављен уз учешће књижевника Недељка Жугића са Пала, Петра Ашкрабе Загорског из Фоче, Радислава Ћивше са Сокоца, Миланка Боровчанина Ромсока са Сокоца, Милутина Савчића са Хан Пијеска, Аћима Тодоровића из Власенице, Марка Миловановића из Сребренице, Драгице Грбић из Вишеграда, Маријана Петронића из Источног Новог Сарајева и Бранислава Илића са Пала.

Своје стихове говориће и пјесници Момир Јоловић са Сокоца, Видосава Пустивук из Рогатице, Милица Боровчанин са Сокоца, Милада Капетановић са Пала, Бојана Марковић са Сокоца и Ена Вуковић са Хан Пијеска.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име