Само дан након што је више компанија које се доводе у везу са сином предсједника Републике Српске, Игором Додиком, стављено на ОФАЦ-ову “црну листу”, ИТ фирми “Сириус 2010” угашени су рачуни у Процредит банци.

Према извјештају ЛРЦ-а, санкционисани “Сириус 2010” је експресно остао без три рачуна у овој банци, што ће се највјероватније догодити и са преосталих десет отворених у другим банкама.

Иначе, “Сириус 2010” носилац је пројекта спровођења друге фазе дигитализације у вриједности од 25,8 милиона КМ, због чега је министар комуникација и транспорта БиХ Един Форто од њих одмах тражио да се изјасне јесу ли у стању реализовати услове из тендерске документације.

Ова компанија задужена је и за будуће одржавање фискалних каса и система, што у тренутној ситуацији долази под знак питања.

Уз “Сириус 2010”, Канцеларија за контролу стране имовине (ОФАЦ) Министарства финансија САД под санкције је ставила и “Проинтер ИТСС”, медијску кућу “Уна Wорлд”, “Инфинитy Интернатионал Груоп” и “Инфинитy Медиа”, затим “К-2 Аудио Цомпанy” на коју је пребачена ранија санкционисана “Алтернативна телевизија”, те “Калдера Цомпанy”, која је у већинском власништву “Проинтера”.

Из компаније “Сириус 2010” још увијек нисмо добили одговоре на наша питања, пише КАПИТАЛ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име