На Јахорини је озваничен почетак радова на дистрибутивном гасоводу Пале – Јахорина, једном од најзначајнијих догађаја за гасни систем Републике Српске.

Почетак радова озваничио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Обиљежавању почетка радова присуствовали су и генерални директори “Сарајево-гаса” Недељко Елек и “Србијагаса” Душан Бајатовић, амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов, амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров, министар трговине и туризма Српске Денис Шулић, замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Свечаности су присуствовали и шеф Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, вршилац дужности генералног директора “Електропривреде Републике Српске” Лука Петровић, начелници општина Пале Бошко Југовић, Источног Старог Града Бојо Гашановић, Сокоца Милован Бјелица и Вишеграда Младен Ђуревић, начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац и бројне званице, представници јавног и политичког живота града Источно Сарајево.

Почетак радова на дистрибутивном гасоводу Пале-Јахорина веома је значајно за Сарајевско-романијску регију и Републику Српску, чији ће се бенефити тек видјети, изјавио је данас начелник општине Пале Бошко Југовић.

Југовић је у обраћању поводом почетка радова на овом гасоводу истакао да се улази у прву фазу градње гасовода Пале-Јахорина, који би требало да буде дио јединственог система гасовода према Србији.

“То је наша жеља и циљ и нема дилеме да ћемо то остварити заједно са Владом Републике Српске”, рекао је Југовић.

Он је захвалио предузећу “Сарајево-гас” из Источног Сарајева што се одлучио на овакав пројекат, наводећи да се гас на Јахорини неће користити само за загријавање, него и за хлађење, а најважније је да ће се употребљавати у индустрији, као и за производњу електричне енергије.

Југовић је рекао да ће се овај пројекат проширити како би се Јахорина учинила чистом, а Пале и сусједне општине добиле гас.

Према његовим ријечима, на Јахорини ће у наредном периоду почети изградња канализационе мреже у шта је уложено четири милиона КМ, а да је планирана и изградња трафостанице од 110 киловата.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име