Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров посјетио је данас општину Соколац и разговарао са начелником Милованом Бјелицом о реализацији закључака са Свесрпског сабора, те уручио донацију, 100 метара квадратних струњача и 30 џудоги кимона соколачком Џудо клубу „Олимпик“.

Тодоров је позвао младе џудисте „Олимпика“ да буду гости традиционалног турнира, чији је организатор Џудо клуб „Црвена звезда“ у Београду, како би се наставила сарадња дјеце, што се уклапа у закључке Свесрпског сабора.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Он је рекао новинарима да је ова донација његов лични скромни допринос у спорту, те нагласио да је то само почетак онога што ће заједно урадити у наредне четири године, прије свега за дјецу.

Тодоров је изразио увјерење да ће са Бјелицом све пројекте које је он замислио у будућности заједно и остварити, те да ће данас разговарати детаљније о идејама започетим прије два мјесеца.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Тодоров је рекао и да је приликом раније посјете општини Соколац са начелником разговарао о пројектима које је ова локална заједница реализовала са Републиком Србијом и онима који ће бити реализовани.

Бјелица је истакао да се донација соколачком Џудо клубу и позив за учешће на џудо турниру у Београду уклапају у историјски документ донесен почетком јуна на Свесрпском сабору у Београду.

ОПШТИНА СОКОЛАЦ ЈАЧА ВЕЗЕ СА СРБИЈОМ

Он је нагласио да општина Соколац јача везе са Србијом, да је данас разговарао са три делегеције из Србије, те да у наредном периоду очекује и високе делегације у посјети овој локалној заједници.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

„Нама нема сигурности ни подршке ако немамо стабилну и јаку Србију уз себе, која је гарант потписаног мировног споразума у Дејтону“, поручио је Бјелица.

Бјелица је истакао да је амбасадор Тодоров увијек био уз Романију, Соколац и Републику Српску, посебно у поратном периоду у вријеме обнављања рада соколачког џудо клуба, када је стизала значајна подршка и од Џудо савеза Србије.

Тренер Џудо клуба „Олимпик“ Лука Чолић подсјетио је да је овај клуб почео рад у веома тешким условима, али је успио да се избори за статус једног од најбољих клубова у регији захваљујући напорном раду са младима.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Чолић је у име клуба изразио захвалност амбасадору Тодорову и Амбасади Републике Србије за донацију која је данас уручена соколачким џудистима.

На састанку амбасадора Тодорова и општинског руководства присуствовали су и представници Бициклистичког савеза Републике Српске.

Договорена је изградња објекта на Сокоцу који ће бити регионални центар цикло туризма.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име