У данашњој акцији добровољног давања крви на Сокоцу прикупљено је 48 доза драгоцјене течности, речено је у Општинској организацији Црвеног крста.

За ову акцију пријавило се 60 давалаца, међу којима су били и чланови Удружења добровољних давалаца крви Гацко.

Јелена Стојановић Лукић из Службе трансфузије „Касиндо“ рекла је новинарима да је ово трећа акција давања крви у овој години на Сокоцу коју је организовао Актив добровољних давалаца крви при Општинској организацији Црвеног крста.

Она је нагласила да у сезони годишњих одмора овакве акције много значе јер мањи број давалаца долази у службу трансфузије.

„У протеклом периоду били смо привилегована Служба трансфузије јер смо могли да изађемо у сусрет свим пацијентима који су били у потреби за крвљу, те нису морали да траже намјенске даваоце“, навела је Лукићева, те изразила наду да ће овај тренд бити настављен.

Она је рекла да је радује што је у данашњој акцији учествовало доста младих и жена.

Лукићева је нагласила да је добровољно давање крви најхуманије што човјек може да уради, те позвала грађане да се укључе у велику породицу добровољних давалаца.

Сокочанин Милан Маричић данас је крв дао 16. пут, јер вјерује да свако давање крви некоме спаси живот и повољно утиче на здравље даваоца јер се тако обнавља крв у организму.

Маричић је поручио да сваки здрав човјек треба да да крв, како због себе, тако и због других људи којима је то највећа помоћ коју човјек другом човјеку може да омогући.

Александар Мимић из Црвеног крста општине Соколац рекао је да Актив добровољних давалаца крви Соколац сваке године организује по четири акције, те да су им се данас, као и раније придружили пријатељи, односно чланови Удружења из Гацка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име