На Сокоцу су данас потписани Повеља о братимљењу и споразум о сарадњи Удружења добровољних давалаца крви и Црвеног крста општине Чукарица са добровољним даваоцима крви и Црвеним крстом општине Соколац, а начелник општине Милован Бјелица организовао је тим поводом за њих пријем.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је нагласио да се поноси чињеницом да је у протеклих осам година Србија стално, кроз више облика сарадње, присутна на Сокоцу и да је Соколац присутан и у Србији и на Косову.

Он је изразио задовољство што је данас са представницима локалног Црвеног крста угостио браћу и сестре из Србије, захваљујући добровољним даваоцима крви који су успоставили овакве односе и дугогодишњу сарадњу крунисали Повељом о братимљењу и Споразумом о сарадњи са пријатељима из Чукарице.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Чукарица Верица Ћирић изразила је задовољство што је начелник општине препознао рад добровољних давалаца крви и што је нагласио да између ових хуманиста не постоје границе, а ако их има оне су вјештачки наметнуте.

„Крв је једна и желим да никоме не затреба, али када затреба ми у Србији и наши пријатељи-браћа увек смо ту да помогнемо“, изјавила је Ћирићева.

За секретара Црвеног крста Чукарица Звездана Брадића, данас потписани споразум је само верификација досадашње сарадње ове двије хуманитарне организације.

Он је подсјетио да се омладина ове двије организације дружила на Сокоцу и у Београду, те изразио одушевљење што је отворена сарадња са Сокоцем, који је задржао улогу центра романијског краја.

Секретар Црвеног крста у Косовској Митровици Саша Николић, који је присуствовао потписивању споразума, рекао је да су чланови велике породице за коју не постоје границе када је ријеч о сарадњи на пољу хуманости.

Он је нагласио да се ове организације међусобно помажу и удружују, те да све више људи анимирају да се бави добровољним давалаштвом крви и осталим активностима које Црвени крст спроводи широм свијета.

Секретар Црвеног крста општине Соколац Драженко Вукојичић изразио је задовољство због потписивања Повеље о братимљењу и споразума.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име