Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Начелник општине Соколац Милован Бјелица и директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимиром Куваља најавили су данас на Сокоцу реализацију пројекта изградње регионалног центра за циклотуризам, развој бициклизма и свих спортова на отвореном.

Куваља је рекао новинарима да ће ово бити први такав центар у региону, чији ће подцентри бити на Златибору, Копаонику и Жабљаку.

„Соколац има одличан положај, познат је по спорту и расадник добрих спортиста“, рекао је Куваља након разговора са Бјелицом.

Он је додао да општина Соколац подржава све спортске пројекте, због чега је након осмогодишњег праћења тих активности одлучено да ово подручје буде проглашено регионалним центром за развој циклотуризма.

Куваља је подсјетио да је ове године кроз Соколац прошла бициклистичка трка Београд – Бањалука, те да би већ наредне године Соколац могао да буде стартна и циљна етапа.

Он је нагласио да је поносан на све оно што је до сада урађено на развоју бициклизма.

Бјелица је рекао да је прихватио идеју о изградњи овог центра у ранијем разговору са Куваљом, а да се сада иде у њену реализацију.

Он је изразио задовољство што је Соколац као општина активна у области спорта, препозната као будући сарадник на реализацији овог пројекта, о чему је упознато и руководство Републике Српске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име