Поводом све чешће фабрикованих тема и бруталних напада, јавности се данас обратио начелник општине Соколац Милован Бјелица, чије саопштење преносимо у цијелости и без измјена.

„Поштовани суграђани, наставља се потпуна блокада општине од стране народног посланика и директора ШГ „Романија“ Соколац. Шумско газдинство „Романија“ Соколац дугује Општини Соколац око 600.000 КМ. Ту законску обавезу да пребаци средства на основу шумске ренте, директор овог предузећа неријетко представља као неку милостињу општини што је својеврсни нонсенс.

Преко директора јавних предузећа, установа и одборника већине које контролише, настоји да прикаже да је живот у Сокоцу стао, да све пропада и да је он једини спас.

Тако је било са СРЦ „Гласинац“, гдје су креирали штрајкове, правили кризе, занемаривали одржавање центра, што и данас чине. И поред тога што је општина овој јавној установи у потпуности дозначила средства по одобреном буџету.

Потом су правили драму у вртићу, гдје су као таоце држали родитеље и раднике, а испаштала су дјеца. То је резултовало смјењивањем жене која је према мишљењу радника била добар директор који је радио у интересу установе.

Директорска вртешка у Јавном комуналном предузећу „Соколац“ траје од формирања ове скупштинске већине. За то вријеме предузеће се суочава са бројним тужбама, пресудама и гомила дугове из дана у дан, што ће довести до блокаде предузећа и до његовог гашења. Резултат ће бити стање које смо имали прије 2012. године, када је град био пун смећа, зелене површине зарасле, без дрвореда, без цвијећа.

Тако ова већина и човјек који је контролише схватају политичку борбу. Креирање хаоса да би себе понудили као спасиоце.

Подсјетићу, до формирања ове скупштинске већине 2020.године у Сокоцу je све функционисало.

При том то назови спасење, та лажна способност и стручност не нуди ни једно рјешење, не поштује сопствене скупштинске одлуке. Не поштују стратегије, елаборате. За четири године нису понудили ни један пројекат, ни једну идеју.

Понудили су злоупотребу јавних ресурса, енормно богаћење шумског картела, приватне соларне електране, плантаже, асфалте до својих викенд кућа, скупоцјене аутомобиле, станове и виле.

Имајући то у виду те када томе додамо друга кашњења и дуговања Општини, потпуно је логично зашто онда Општина касни са својим обавезама.

Но цијењени суграђани, сви ми знамо да сила, хаос, пријетње и уцјене и уопште ни једно зло не може дуго трајати.

Соколац није шума!
Соколац није дрога!
Соколац није лудница!
Соколац није пропао!
Соколац не нестаје!

Соколац је срце Романије, родно мјесто институција и установа Републике Српске.

Соколац је печат српске државе западно од Дрине!

Соколац је центар оутдор туризма, центар археолошког и вјерског туризма.

Заједно ћемо га учинити пословним центром за читаву регију!

Јер људи су најпречи и зато се вриједи борити!“ – закључује се у саопштењу начелника Бјелице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име