Заједнички старт XII Чикер МТБ маратона „Бициклом по Србији и Републици Српској“ и ревијалне бициклистичке вожње „Романија зове 4″ планиран је за 29. јун у 10.00 часова испред Спортске дворане у Сокоцу.

МТБЦ „ЧИКЕР“ из Краљева, у свијету планинског бициклизма, познат је по организовању вишедневних тура по планинама. У сарадњи са више туристичких организација, од 2012. године организује „Чикер МТБ маратон“ чија релација сваке године полази из Краљева, а завршава се у некој од општина у Црној Гори или Босни и Херцеговини.

Ове године, по први пут, „Чикер МТБ маратон“ пролази кроз Републику Српску. Циљ организације маратона је спортско-туристички тј. поред пропагирања бициклизма као спорта, превозног средства и здравог начина живота, маратон промовише и туристичке и културне потенцијале двије земље. Маратон траје десет дана и пролази кроз брдско-планинске предјеле, обилазећи при том туристичке центре, као и културне и друге знаменитости на тим територијама.

Маратон креће из Краљева 23.6.2024., a завршава се у Источном Сарајеву 2.7.2024. године. Учесници маратона стижу у Соколац 28.6.2024. и сљедећег дана настављају према Палама.

Манифестација „Романија зове 4″ подразумијева организовање ревијалне бициклистичке вожње на дионици од 45 км са стартом код спортске дворане „Соколац“, вожњом кроз улице: 9. јануар – Цара Лазара – Милана Шарца и даље кроз насеља: Талине – Ћаварине – Озерковићи – Новосеоци – Дикаљи – Вражићи – Пуховац – Соколац.

Организатор ове спортске манифестације је Друштво љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“, које овим скупом жели да промовише бициклизам као активан стил живота, који доноси бројне предности али и промовише природне љепоте и културно-историјске знаменитости општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име