Организована крађа шуме у Босни и Херцеговини нажалост није никаква новост, a најочитији примјер је соколачки шумски картел који годинама уназад хара шумама Романије, о чему уназад неколико мјесеци интезивно извјештава портал „Соколац-срце Романије“.

Јуче нам се обратио још један читалац чију поруку преносимо у цијелости:

„Поштовани, ово се мора истјерати до краја у противном ће народ са ових крајева нестати. Можете ли јавно поставити питање руководству Ш.Г Романија. Ко је дозволио да у радној јединици Каљина у одјелима гдје је редовна сјеча товари само један купац, наравно техничко дрво? Исти тај купац је одавно прекорачио уговор за ову годину док већини осталих прерађивача није испоручена ни по трећина уговорене дрвне масе“ наводи се поруци.

Да подсјетимо, директор овог јавног предузећа Страхиња Башевић упорно бјежи од одговорности правдајући се посланичким имунитетом. Сам Башевић је на челну позицију ШГ „Романија“ устоличен у септембру 2019.године, на крилима вишемјесечних протеста дрвопрерађивача и блокаде регионалних саобраћајница током 2017. и 2018.године.

Данас, исти ти дрвопрерађивачи желе „главу“ Башевића док синдикалци за сада ћуте и пред својим очима гледају невиђени екоцид на цијелом подручју Романије. Само је питање до када…

*** Публиковани текстови и сазнања не представљају ставове и мишљења редакције портала „Соколац-срце Романије“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име