© Соколац-срце Романије

Тим експерата који ради на имплементацији захтјева стандарда за добијање BFC сертификата (Повољно пословно окружење у Југоисточној Европи) боравио је у тродневној радној посјети општини Соколац.

Водећи евалуатор Новка Благојевић и пратећи евалуатор Александар Вујновић одржали су низ радних састанака са координатором процеса сертификације испред Општине Соколац Мирјаном Секулић, привредницима, начелницима одјељења и начелником општине Милованом Бјелицом.

Направљен је пресјек стања шта је то што општина испуњава, те је назначено којим захтјевима се треба посебно посветити у наредним данима.

Програм сертификације повољног пословног окружења у југоисточној Европи (BFC) је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа, који се проводи Босни и Херцеговини и региону.

Овај програм намјењен је градовима и општинама, који имају одговарајуће капацитете, стратешки су опредијељене да унаприједе привредни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије.

Општина Соколац је прва локална заједница у источном дијелу Републике Српске која је приступила добијању BFC сертификата.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име