Фото: СРНА

Борачка организација општине Соколац и мјесни одбор Бјелосављевићи изградили су спомен-обиљежје за 16 погинулих припадника Војске Републике Српске са подручја ове мјесне заједнице коју чини седам села.

Након иницијативе о изградњи почетком ове године почела је реализација пројекта и прикупљенa потребна документација, ископ темеље урадило је предузеће „Романијапутеви“ са сједиштем у Подроманији код Сокоца, а радови су завршени крајем прошле седмице.

„Израда споменика, облагање мермерним плочама и постављање спомен-плоча урадила је каменорезачка радња `Жељезница гранит` из Источног Новог Сарајева“, наведено је у саопштењу саопштили су из соколачке борачке организације.

Спомен-обиљежје погинулим српским борцима изграђено је на локалитету Црквине, у близини цркве Светог великомученика Прокопија и велике Некрополе стећака на Гласиначком пољу.

Освештање споменика планирано је 21.јула, када се обиљежава празник Светог великомученика Прокопија, који је и слава храма на Гласинцу.

Изградњу овог обиљежја финасијски су подржали Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, начелник општине Соколац Милован Бјелица, предузеће „Посткомпани“ са Сокоца, Координациони одбор регије Борачке организације, а свој финансијски допринос најавило је и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Из Борачке организације општине Соколац потсјећају да је Предсједништво Борачке организације ове општине донијело одлуку да се ураде спомен-плоче за погинуле борце Војске Републике Српске, са подручја мјесних одбора Кнежина и Каљина, тако да ће се и у наредном периоду радити на реализацији овог пројекта.

„На овај начин Борачка организација општине Соколац настоји се одужити борцима погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату“, поручују из ове борачке организације.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име