„Поште Српске“ планирају да повећају број извршних директора са садашњих четири на шест или чак седам, а како би се то постигло ужурбано се ради на измјени систематизације која би се већ идуће седмице требала наћи на сједници Надзорног одбора.

Нове директорске позиције, како сазнаје портал Капитал, резервисане су за кадрове СНСД и Уједињене Српске.

Садашњи извршни директори остају на својим функцијама, али ће већина ресора бити раздвојена те ће се на тај начин њихов број повећати.

Према информацијама до којих је дошао Капитал биће раздвојени поштански и шалтерски послови којима сада руководи Миленко Вучета кадар ДЕМОС и могућа је корекција назива.

Новом систематизацијом планирано је да једним дијелом управља Зоран Дурић из СНСД, који је тренутно запослен у овом јавном предузећу, а други мањи дио би требао остати под контролом Вучете.

До подјеле би требало доћи и у другим областима.

На челу се сектора за информационо комуникационе технологије, развој, продају и маркетинг је тренутно Зоран Протић из СП.

Он би убудуће требало да буде извршни директор за информационо комуникационе технологије и развој, док би за маркетинг и продају требао бити именован нови извршни директор из Уједињене Српске. Према сазнањима Капитала на ту позицију требало би да буде именована Дијана Грујић, која је тренутно руководилац службе за маркетинг у „Поштама“.

До промјена би требало доћи и у ресору којим тренутно управља извршни директор за правне, опште послове, људске ресурсе и инвестиције Сњежана Мартић, кадар УС.

Она би по новој систематизацији требала управљати правним питањима, док би за ресор инвестиција требао бити именован нови извршни директор Никола Шупљеглав из УС. И Шупљеглав је тренутно запослен у „Поштама“.

Генерални директор „Пошта“ је кадар УС Миладин Радовић и уколико се овај план спроведе у дјело ова партија ће имати четири своја члана у управи предузећа.

По новом поретку би СНСД требао имати два извршна директора, јер је тренутно на функцији извршног директора за економске и рачуноводствене послове Зоран Вујмиловић, члан ове партије.

По једног извршног директора би требали имати ДЕМОС (Вучета) и СП (Протић).

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име