У акцији „Плаза“ ухапшено је једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом прање новца, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Из СИПА наводе да су јуче на подручју Лукавца реализовали претресе на пет локација и претрес сефа у једној банци у Тузли.

– Том приликом пронађени су предмети који могу послужити као докази у даљем току кривичног поступка и то мобилни телефони, готов новац веће вриједности, одређена документација, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела – наводи се у саопштењу.

Из СИПА наводе да се акција спроводи на основу проведених истражних радњи и прикупљених доказа о дјеловању групе за организовани криминал која је вршила превоз и дистрибуцију кокаина у великим количинама из земаља Јужне Америке у земље Западне Европе и шире и прање новца у вишемилионским износима. Додаје се да су припадници групе током извршења кривичних дјела остваривали комуникацију путем Скај апликације.

Претреси су извршени по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Лице лишено слободе биће испитано у Агенцији за истраге и заштиту, а о његовом даљем статусу одлучиће поступајући тужилац Тужилаштва БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име