Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је за данас упозорење за локалне непогоде, односно обилне падавине за територију цијеле Републике Српске.

„Током понедјељка биће нестабилно уз честу кишу и пљускове са грмљавином које ће се током већег дијела дана премјештати од југозапада ка сјеверу и сјевероистоку. Очекују се и јаче локалне непогоде (израженије на западу и сјеверу) уз обилније падавине у кратком периоду као и појава града и појачаног вјетра понегдје“, наведено је у билтетну.

Истичу како ће количине падавина бити неуједначене и зависиће од јачине пљускова, те да се највише падавина очекују на западу.

„Због обилних падавина у кратком периоду могући су проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама као и појава бујичних поплава на мањим водотоковима на западу“, наведено је у билтену.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице града Бањалука позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име