На Вршачком брегу, најљепшем видиковцу у Војводини, са кога се у ведрим данима може видјети и београдска Авала, у суботу, првог јунског дана, одржана је традиционална атлетска манифестација – 10. Вршачка трка уз степенице, која је окупила око 150 атлетичара из Србије, Републике Српске и других земаља са простора екс Југославије.

На стази дугој 750 метара, такмичари су морали савладати 430 степеница, распоређених на висинској разлици од 133 метара. Трку је завршило 113 атлетичара, међу којима 33 дјевојке и 88 мушкараца. Занимљиво је нагласити да је међу учесницима било и оних који су ушли дубоко у осму деценију живота.

Најбоља у женској конкуренцији била је Невена Јовановић у времену пет минута и 17 секунди. У мушкој конкуренцији побиједио је члан Вршачког атлетског клуба 1926 – Милош Драговић, који је стазу прешао за четири минута и 29 секунди, што је изузетан резултат.

Општину Соколац, у граду вина, спорта и атрактивних вјетро паркова – Вршцу, представљао је атлетски маратонац Перо Мијатовић, који је у ветеранској конкуренцији заузео четврто мјесто. Било је ово његово четврто учешће на овој познатој атлетској приредби, на којој је, до сада, једном био први и два пута други у конкуренцији ветерана.

Организатори јубиларне Вршачке трке били су Вршачки атлетски клуб 1926 и град Вршац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име