Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом у четвртак, 6. јуна, освећује у Мјесној заједници Баре, општина Соколац, темеље цркве која ће бити посвећена Светим бесребреницима и мученицима Козми и Дамјану.

Чин освећења темеља будућег храма митрополит Хризостом обавиће у 16 часова, а из Црквене општине Соколац и грађевинског одбора позивају сав вјерни народ Бара, Калаузовића, Костреша, Врховине и околних села да својим присуством увеличају овај историсјки тренутак за мјештане и потомке из овог краја.

Црква Светих мученика Козме и Дамјана гради се захваљујући новчаним прилозима и донацијама, а сви који желе дати свој допринос у изградњи и подизању храма средства могу уплатити на жиро-рачун Црквене општине Соколац отворен код Нове Банке: 555-002-01475349-80 са обавезном назнаком „За изградњу цркве у Барама“.

Освештани земља и часни крст на мјесту градње цркве у селу Баре

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име