Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је данас да се не осећа одговорним за резултат опозиције на локалним изборима у Београду већ да је одговорност на онима који су, по његовим речима, прихватили да под постојећим условима изађу на изборе.

Он је за телевизију Н1 оценио да је било „неодговорно“ тврдити да је у постојећим изборним условима могућа победа опозиције у Београду.

– Неки људи су одлучили да изађу на изборе и видимо резултат у Београду. Они нека објасне свој резултат својим бирачима и организацијама – рекао је председник ССП, а преноси Бета

Одбацио је оцене дела опозиције која је изашла на локалне изборе да је „кампањом бојкота“ утицао на резултат гласања у Београду.

– Нико из ССП није позивао на бојкот, рекли смо да грађани треба сами да одлуче. Нисмо ми за бојкот него за излазак на праве изборе. Целокупна опозиција мора да сарађује кад је у питању борба за изборне услове али и ово што се јуче догодило, а што нису избори, нека буде црта да се јасно каже да они са 0,2 или 0,5 одсто гласова не могу да буду ти који одлучују шта ће бити политика опозиције – рекао је, између осталог, Ђилас.

Подсетимо, Радомир Лазовић из Зелено – левог фронта синоћ је током обраћања из изборног штаба листе Бирам борбу отворено оптужио дојучерашње колеге из коалиције Србија против насиља наводећи да су водили кампању против њих који су изашли на београдске изборе.

Иако није именовао никога, Лазовић је овим ипак уперио прст у представнике Странке слободе и правде, Драгана Ђиласа и Маринику Тепић, који су заговарали бојкот београдских избора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име