Листа око СНС-а освојила је на локалним изборима апсолутну већину у Београду, Новом Саду и свим осталим градовима и општинама у Србији, сем у четири у којима већину чине националне мањине.

Према процјенама Цесида и Ипсоса, на основу 100 одсто обрађеног узорка у Београду, највише мандата, 64 освојила је листа „Београд сутра“ за коју је гласало 52,9 одсто бирача.

Слиједи листа „Крени промени“ која је освојила 21 мандат и 17,4 одсто гласова бирача, док је треће мјесто заузела листа „Бирамо Београд“ са 12,2 одсто гласова бирача и 14 мандата.

На четвртом мјесту је листа „Ми снага народа“ са девет мандата и 8,1 одсто гласова, а Руска странка 1,2 одсто гласова и два мандата.

У Новом Саду је, на основу 100 одсто обрађеног узорка ЦеСИД-а и Ипсоса, највише гласова освојила листа „Нови Сад сутра“ – 53,1 одсто (46 мандата).

Слиједи листа „Удружени за слободни Нови Сад“ са 24 одсто (20 мандата), а на трећем месту је листа „Крени промени“ са 9,7 процената гласова (осам мандата).

Према процјенама, четврто мјесто заузела је листа „Хероји“ са 3,8 одсто гласова (три мандата), а у новосадски парламент ће још и Савез војвођанских Мађара са 1,2 одсто гласова (један мандат).

Према пројекцији Цесида и ИПСОС-а расподјеле мандата за одборнике СО Града Ниша на основу 100 одсто обрађеног узорка, листа „Александар Вучић – Ниш сутра“ има 29 одборника.

Према тој пројекцији, Група грађана „Др Драган Милић“ има 16, Бирамо Ниш-Ђорђе Станковић 10, Уједињени-Нада за Ниш- Миодраг Станковић-Нова три, Др Саво Манојловић-И ја сам Ниш-Крени-Промени два, а листа Руска странка-Русија и Ниш у срцу!-Тихомир Перић једног одборника.

Без мандата су листе Ниш наш град-Бранислав Бане Јовановић-Ново, Глас народа је снага народа, Уједињени за село и град-Будимо на чисто, За наш Ниш-Петар Богићевић – Коалиција снага и Бојан Аврамовић – Не дамо Ниш.

У Србији су грађани у недјељу бирали одборнике Скупштине града Београда и локалну власт у још 14 градова, 51 општини и 23 градске општине.

На изборима за Скупштину града Београда учествовало је 14 листа, колико и за Скупштину Новог Сада, а у Нишу има 11 листа.

Избори су се поред ова три града одржани у још 12 градова: Суботици, Зрењанину, Кикинди, Вршцу, Панчеву, Сомбору, Сремској Митровици, Ваљеву, Пожаревцу, Јагодини, Ужицу и Чачку.

Избори су одржани и у 17 београдских општина и у још 51 општини у Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име