Срамни чин Централне изборне комисије БиХ, која је одбацила пријаву Српске демократске странке за учешће на локалним изборима у октобру, не угрожава само СДС, већ је и директан атак на Републику Српску, што неће допустити, поручио је данас предсједник ове странке Милан Миличевић на конференцији за новинаре.

– СДС ће изаћи на изборе са најбољим кандидатима, а правни представници да ће и у форми жалби рјешавати спорна питања зарад очувања интереса СДС-а, али и демократских процеса у БиХ и Српској – рекао је Миличевић и подсјетио да је рачун СДС угашен под притиском странаца, оцијенивши да су битну улогу у томе /не/намјерно одиграли одређени домаћи органи.

Миличевић је назвао „лицемјерним“ позиве лидера одређених владајућих партија за организацију састанака због тога што је његовој партији срамном одлуком ЦИК-а БиХ забрањено да учествује на изборима, наводећи да не вјерује у искрене намјере.

Он је навео да процес у вези са Изборним законом Републике Српске није завршен, али да лидер СНСД-а Милорад Додик има право да позове да се избори спроведу по изборним законима Српске.

– Ми имамо право на свој политички став и рад – рекао је Миличевић.

Подсјећамо, Централна изборна комисија БиХ одбацила је пријаву Српске демократске странке за учешће на локалним изборима у октобру ове године.

Одлука је донесена са пет гласова чланова ЦИК-а за одбацивање пријаве и једним гласом против.

Како је речено, СДС не испуњава прописане услове због тога што је рачун странке за финансирање кампање отворен на физичко лице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име