Окупљање око политика предсједника Републике Српске Милорада Додика, руководства и институција Српске најбољи је одговор на континуирану потребу бошњачке политичке структуре и страног фактора за обрачун са Српском, оцијенио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

– Одлука ЦИК БиХ још једном потврђује да знамо с ким имамо посла и да странци нису добронамјерни према Српској – истакао је Кошарац.

Иако је опозиција напуштала институције Српске и није гласала за важна национална питања, Кошарац је навео да америчком амбасадору Мајклу Марфију, Кристијану Шмиту и западној екипи ни то није било доста.

– Напросто, странцима и бошњачкој политичкој структури никада није доста у борби против Српске – истакао је Кошарац.

Њихов циљ је, каже, увијек исти, да развласте и униште Републику Српску и ставе је у функцију својих интереса.

– То покушавају урадити на различите начине: политичким прогоном предсједника Додика у процесу пред неуставним институцијама, нападима на имовину Српске, срамном резолуцијом о Сребреници. Сада је на ред дошао СДС са забраном изласка на изборе – оцијенио је Кошарац.

Без обзира на то што су на супротним политичким позицијама у односу на СДС, Кошарац сматра да је одлука ЦИК БиХ апсолутно неприхватљива и недопустива.

– Сасвим је јасно да је позив предсједника Додика и СНСД на бојкот избора по Шмитовом закону био одговорна и исправна национална политика. Нажалост, опозиција то није препознала – навео је Кошарац на Инстаграму.

Према његовим ријечима, у времену огромних напада и притисака страног фактора и бошњачке политичке структуре, очување Српске и окупљање око њених институција мора бити императив за све одговорне српске патриоте, без обзира на страначку припадност и разлике.

Кошарац је истакао да је српско јединство, саборност и окупљање око патриотских политика предсједника Додика и институција Српске једини исправан одговор на настојања странаца и бошњачке политичке структуре.

– Зато је наш позив на јединство и саборност увијек отворен – закључио је Кошарац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име