Фото: РТРС

Апсолутно је неприхватљива одлука ЦИК-а да СДС не може да учествује на изборима. То је противно сваком демократском принципу и говори о томе шта је ЦИК – један монструм који је тамо изабран управо помоћу гласова самог СДС-а, поручио је Милорад Додик путем свог Икс налога.

– Занимљиво је да су и њихови представници које су они предложили у ЦИК подржали такву одлуку. Да нису, вјероватно би било коректно да напусте ЦИК. Очигледно је ту у питању нека друга игра, покушај да се сада окриве сви за такво стање у СДС-у, а које су креирали Американци. И поданичка позиција СДС-а према Американцима довољно говори о свему – наводи Додик.

– Сам покушај да направимо изборни закон Републике Српске и чињеница да је он још увијек у процедури, говори колико смо били у праву када смо то радили. Али политика СДС-а се своди само на политику анти-Додик, а ја нисам тај који би сада требао или могао да учини било шта друго осим да очекујем од њиховог предсједника да закаже састанак свих политичких партија – истиче Додик.

Додик каже да је његов приједлог, да се тај састанак одржи што је прије могуће и да се све политичке партије које су се пријавиле на изборе, повуку. те да се усмјере на доношење закона Републике Српске о изборима, као и да се исти спроведу по законима Српске.

– Тада ће СДС имати прилику да учествује на изборима. Свако друго понашање СДС-а је кукавичко и јадиковање над властитом немоћи и неспособностима. Још једном понављам, очекујем да Миличевић закаже састанак свих предсједника политичких партија које су се пријавиле на изборе – јасан је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име