Ненад Вуковић, генерални секретар ПДП-а, коментаришући одлуку Централне изборне комсиије БиХ да призна “спорни листић” ове странке за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, рекао је да је таква одлука ЦИК-а за њега очекивана и да вјерује да ће сада Суд БИХ доносити другачије одлуке.

“ЦИК је донио одлуку као и раније али је Суд БИХ тада приморао ЦИК да одузме један глас листи ПДП и због тога је СНСД добио тај фамозни четврти мандат у Дому народа. На крају крајева није битан тај мандат што сам то ја или Сњежана Новаковић Бурсаћ која је сада тама, него је кључно то што са два делегата која би у неком сценарију имала опозиција, могућа прекомпозиција власти и то на неки начин добија на важности”, рекао је Вуковић за Независне.

Он каже да према његовим сазнањима СНСД има право жалбе на ову одлуку ЦИК-а али да је сада “објективно другачија сиутуација” у вези са тим поступком.

“Сада је Суд БиХ у ситуацији да му је Уставни суд БиХ већ поништио рјешење које је раније доносио по овом питању. С друге стране имамо ситуацију да више немамо предсједника Суда БиХ за кога не могу гарантовати али се причало да је имао неку врсту умјешаности у тај поступак који се раније водио по овој теми. Ове нове околности могу донијети другачије одлуке”, рекао је Вуковић додајући да уколико се све заврши на овој одлуци ЦИК-а да онда слиједи жријеб, а не мандат ПДП-у.

Подсјећања ради, Централна изборна комисија БиХ поново је признала “спорни листић” листе ПДП-а за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске.

Наиме Уставни суд Босне и Херцеговине још раније дјелимично је усвојио апелицију ПДП-а и потврдио да им је повријеђено право на слободе изборе, а све у вези са избором делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ у Народној скупштини Републике Српске. Након те одлуке Уставног суда БиХ, Суд БиХ све је вратио ЦИК-у на поновно одлучивање.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име