Фото: Бојана Арбиња

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево, у априлу је смањен број кривичних дјела за 26 одсто у односу на исти мјесец лани, рекао је начелник ове управе Бранимир Шеховац.

Шеховац је истакао да у априлу нису имали евидентирана кривична дјела са већим степеном друштвене опасности, нити кривичних дјела разбојништва и отуђења моторних возила.

Нису евидентиарана ни нарушавање јавног реда и мира у већем обиму, а смањен је и број саобраћајних незгода, у којима није било погинулих лица.

Шеховац је поручио да предузимају појачане активности, када је ријеч о кривичним дјелима злоупотребе дрога.

„Када се сагледају сви показатељи, цијеним да је стање на подручју Полицијске управе Источно Сарајево стабилно и задовољавајуће“, поручио је Шеховац на конференцији за новинаре.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо, рекао је да је у априлу евидентирано 51 нарушавање јавног реда и мира, што је за 45,7 одсто више него у истом периоду лани, од чега је у 19 случајева нарушаван конзумирањем дроге.

Чворо је истакао да је због нарушавања јавног реда и мира санкционисано 60 лица, против 10 је поднесено седам захтјева за покретање прекршајног поступка, а осталим лицима је уручено 50 прекршајних налога.

Он је рекао се у априлу догодило 40 саобраћајних незгода, што је за 18,4 одсто мање у односу на април лани. Лакше и теже је повријеђено 25 лица, док смртно страдалих није било.

Према његовим ријечима, у априлу је регистровано 3.658 прекршаја из области безбједности саобраћаја, што је за 43,1 одсто више у односу на упоредни мјесец лани, а због почињених прекршаја у саобраћају санкционисана су 2.953 учесника.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина, рекао је да је у априлу на подручју ове полицијске управе регистровано 40 кривичних дјела, што је за 26 одсто мање него истог мјесеца лани.

Церовина је нагласио да је поднесено 37 извјештаја о почињеним кривичним дјелима и пријављено 35 лица, од чега је 11 повратника у вршењу кривичних дјела, док малољетних извршилаца кривичних дјела није било.

Када је ријеч о општем криминалитету, Церовина је додао да су регистрована 33 кривична дјела, од чега је 10 било по непознатом починиоцу.

„Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела је 78, док је коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу 30“, навео је Церовина, те додао се у априлу на подручју Полицијске управе догодило и једно самоубиство.

Према његовим ријечима, у априлу су евидентирана 82 случаја злоупотребе дрога, поднесена су два захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 79 прекршајних налога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име