Предмет „Црна кравата“ против међународних нарко-картела у фази је истраге и још је рано за оптужницу против ухапшених, речено је у Тужилаштву БиХ.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић истакао је да је ухапшенима продужен притвор.

– Предмет је у фази истраге, а што се тиче мјере притвора, она је продужена – рекао је Грубешић.

На више десетина локација на подручју Сарајева, Зенице и Мостара прошлог мјесеца спроведена су хапшења и претреси у оквиру борбе против међународних нарко-картела, а међу ухапшенима су били високи званичници полицијских агенција и институција за спровођење закона.

Суд БиХ је 24. априла одредио једномјесечни притвор А.С, С.Ј. и А.Х који су ухапшени у акцији СИПА „Црна кравата два“. Они су осумњичени за организовани криминал и прање новца у предмету „Златко Ибришимовић и други“, док је за остала ухапшена лица у овој акцији одбијен приједлог о одређивању притвора.

Са слободе ће се бранити осумњичени Т.З, Х.Б, М.С, М.Ш, Е.С, С.Ш, М.С, В.М, С.К, А.Ћ, Е.Д, С.П, Д.Ц, Г.М. и Е.К.

Припадници СИПА су у априлу у оквиру акције „Блек тај два“ привремено обуставили трансакције у укупном износу 614.204 КМ, 23.906 евра и 2.261 долар.

Тужилаштво БиХ прошле седмице је примило пријаву предсједника Централне изборне комисије БиХ Ирене Хаџиабдић против НН лица у вези са преписком чланова нарко-картела путем апликације Скај и тврдњи да имају „свог човјека у Комисији“.

Њемачки лист Тагешпигел објавио је данас текст о криминалном картелу из БиХ који је дјеловао глобално, наводећи да је покушао да се умијеша у политику БиХ, и то, како су навели, очигледно са успјехом.

У тексту под насловом „Криминални картел желио се инфилтрирати у државу: министар иностраних послова БиХ и нарко бос“, Тагесшпигл описује дјеловање картела, али говори и о наводним везама министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића са овом криминалном организацијом.

Министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковић је раније негирао да има било какве везе са нарко-картелом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име