Живот иранског предсједника Ебрахима Раисија је у опасности након пада хеликоптера, у којем је са њим био и министар спољних послова Хосеин Амирабдолахијан, рекао је Ројтерсу ирански званичник.

Хеликоптер у којем су били Раиси и Амирабдолахијан срушио се на планинском терену по великој магли на повратку из посјете граници са Азербејџаном.

“И даље се надамо, али информације које долазе са мјеста несреће су веома забрињавајуће”, рекао је званичник који је желио да остане анониман.

Лоше вријеме компликује спасилачке напоре, јавила је државна новинска агенција ИРНА. Турска новинска агенција Анадолија објавила је видео који приказује како нестабилно вријеме и магла онемогућавају потрагу из ваздуха.

Државна телевизија прекинула је редовне програме да би приказала молитве за Раисија широм земље и, у углу екрана, уживо пренос операције спасилачких тимова који пјешице претражују планинско подручје по густој магли.

Раиси (63) је изабран за предсједника из другог покушаја 2021. године, а од када је преузео дужност наредио је пооштравање закона о моралу, надгледао је крваво гушење антивладиних протеста и чврсто се залагао за право Ирана на нуклеарни програм у преговорима са свјетским силама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име