Александар Вучић је данас присуствовао Самиту лидера Западног Балкана и Европске уније под слоганом „Један регион, заједничка визија“, који се одржава у Котору.

Вучић новинарима у Котору, на питање да ли очекује замерке од Европске комисије због говора на руском језику рекао да му је током јучерашњег обраћања у Руском дому било прикладно да део излагања говори на руском, део на српском језику као и да га баш брига шта ће ко да му замери.

„Сам ћу одлучивати који језик ћу да користим, увек онај најсврсисходнији за дату прилику и уз поштовање чињенице да представљам грађане Србије и Србију“, рекао је он.

Говорећи о Дану Европе, он је рекао да су Шуманова декларација и Дан Европе важно наслеђе, да га поштујемо, али да никада нећемо заборавити да 9. маја славимо Дан победе над фашизмом.

„Без тога не бисмо имали ни земљу ни људе и питање је где бисмо се данас налазили“, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да договор о промету радне снаге има изузетно позитиван ефекат по Србију, додајући да је 3.300 особа искористило ту могућност и запослила се у нашој земљи.

„Ми имамо недостатак радне снаге, иако и даље формално имамо 8,9 или 9 одсто стопу незапослености, али мораћемо да увозимо радну снагу из свих делова света што је више могуће у наредном периоду, уколико желимо да стопом раста чувамо нашу економску перспективу и да брже напредујемо“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Котору.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име