Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Ненад Стевандић, изјавио је данас у Бањалуци да владајућа коалиција у Републици Српској није донијела одлуку о изласку на локалне изборе у БиХ, нити по којем закону, те да се чека став опозиције.

Одлучили смо да у понедјељак, 20. маја, у Народну скупштину Републике Српске позовем све представнике политичких партија из Републике Српске и оне чије партије немају посланике, него одборнике у локалним заједницама, да разговарамо о овом питању. У зависности од опозиције, видјећемо можемо ли се усагласити. Уколико не, наредни дан ћемо имати састанак валадајуће коалиције на коме ћемо се изјаснити – рекао је Стевандић након састанка представника владајуће коалиције у Републици Српској.

Стевандић је рекао да владајућа коалиција предлаже да буду одгођени октобарски избори и да се иде на изборе према закону Републике Српске.

Састанку у Палати Републике присуствовали су предсједник Републике Српске и лидер СНСД, Милорад Додик, те српски члан Предсједништва БиХ и потпредсједник СНСД, Жељка Цвијановић, генерални секретар СНСД и министар финансија и трезора БиХ, Срђан Амиџић, и организациони секретар, Игор Додик, лидер Социјалистичке партије, Петар Ђокић, предсједник Народне скупштинее Републике Српске и лидер Уједињене Српске, Ненад Стевандић, лидер НПС, Дарко Бањац, као и функционери ДЕМОС, Споменка Стевановић и Боран Босанчић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име