Након што је Игор Радојичић најавио да је његов новоосновани Независни покрет „Својим путем“ – Игор Радојичић званично регистрован као политичка организација и да излазе на изборе, огласио се предсједник Републике Српске и лидер СНСД, Милорад Додик.

Додик је оплео по бившем сараднику, којег је смијенио у изборној ноћи, након губитка избора у Бањалуци.

Данас Додик каже, поносно, да је Игор избачен из странке.

– Игор је ојачао партију када је изашао. Имали смо лажну концепцију о њему. Немам ни воље да му пожелим добро, у политичком смислу, у људском да. Имајући у виду да је пристао да буде дио финансијски криминалног сектора… Игор нема никакву снагу. Он је ко размажено дијете, стално је нешто плакао, неко је требао да му брише сузе и мијења пелене – рекао је Додик.

Министар финансија и трезора БиХ, Срђан Амиџић, бивши Радојичићев сарадник, нешто блаже је коментарисао Радојичића.

– Када смо изгубили моја лична одлука је била да се не повучем – рекао је Амиџић који је напредовао у генералног секретара СНСД.

“БиХ је кавез у којем смо још, данас састанак са Тројком и ХДЗ”

Након састанка са локалним организацијама, СНСД је саопштио да још није одлучио како ће изаћи на изборе.

– Да постоји могућност да се сачека Изборни закон Републике Српске или ћемо видјети с колиционим партнерима како ћемо изаћи на изборе. Ово што чини ЦИК је изван свих могућности да буде подржано – рекао је Додик.

Додик је критиковао то што Централна изборна комисија БиХ бира предсједнике бирачких избора и даје им статус готово државних службеника.

Данас се одржава састанак коалиционих партнера на нивоу БиХ, који је био договорен за 15 часова, па пролонгиран за 18 часова, у ПСПД БиХ.

“Не знам шта је идеја. Разговор може. Али да странци намећу и разбијају наше договоре не”, навео је Додик.

Додик је поновио своје ставове о Кристијану Шмиту, којег институције Републике Српске не признају за високог представника, о Уставном суду БиХ, пише Н1.

– БиХ је нама кавез у којем нас држе, али у том кавезу још морамо да будемо – закључио је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име