Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да неће присуствовати самиту лидера Западног Балкана и Европске уније у Котору јер ће, навјероватније, у сриједу бити одржана сједница Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати резолуција о Сребреници.

Он је у згради Предсједништва Србије, након састанка са комесаром ЕУ за сусједску политику и проширење Оливером Вархељијем, рекао да ће због тога највјероватније сутра ујутру отићи у Њујорк, као и да ће у Котор отићи премијер Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Марко Ђурић и министар за европске интеграције Тања Мишчевић, преноси Н1.

– Пружићу им одговор какав заслужују, много ће бољети глава оне који то раде у Њујорку, а нас боле срце и душа – рекао је Вучић.

Вучић се захвалио Вархељију на плановима које је донио у Београд и грађанима поручио да ће Србија имати на чему ради и да има на чему да буде захвална.

– Данас смо од Вархељија могли да чујемо оптимистичан план, он очекује да се у наредном мандату направи велико проширење ЕУ у ком би требало да учествује и Србија. Вјерујем да је говорио и из срца и из главе, ми ћемо се спремати да будемо све ближи ЕУ – рекао је Вучић.

Додао је и да “нисмо ми баш савршени да можемо да испунимо све што се од нас тражи, али оно што кажемо да ћемо да испунимо то ћемо испунити”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име