Јавно тужилаштво за организовани криминал саопштило је данас да је у Србији ухапшено девет особа, а у Чешкој једна, који се сумњиче за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.

Они су ухапшени у заједничкој акцији Тужилаштва и СБПОК 4. маја на територији Србије, док је на територији Чешке Републике 6. маја лишен слободе један од организатора те криминалне групе Владан Шумаревић.

Наредба о спровођењу истраге донијета је против 11 осумњичених и то: Владана Шумаревића, Игора Шћепановића (други организатор ове организоване криминалне групе), Петра Делића, Мирослава Павловића, Славка Делића, Александра Госића (претходно презиме Петровић), Младена Тодоровића (који се налази у приотвору у БиХ због извршења другог кривичног дјела), Милоша Миловановића, Славка Јовановића (претходно име Стеван Дулић), Захира Хоџића и Милице Ивановић.

Група се сумњичи да је на територији Србије у периоду од 27. септембра 2023. до 4. маја 2024. године извршила кривична дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из чл 246 КЗ и удруживање ради вршења кривичних дјела из чл 346 КЗ.

Сумња се да је група у том периоду продала на територији Србије око 172 килограма амфетамина и 10.000 таблета МДМА (екстази).

Приликом претреса пронађена је и опрема и супстанце које су намјењене за производњу опојне дроге и око 50.000 евра.

На саслушању код јавног тужиоца за организовани криминал један од организатора Игор Шћепановић и један од припадника Мирослав Павловић су признали извршење кривичног дјела.

Јавни тужилац за организовани криминал предложио је судији за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да се у односу на сва лица одреди притвор о чему је суд донио рјешење о притвору за све осумњичене, наводи се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име