Унук предсједника бивше Југославије Јосипа Броза Тита, Јошка Броз, писао је земљама чланицама Покрета несврстаних да гласају против резолуције о Сребреници.

Наиме, данас се обиљежава годишњица смрти Јосипа Броза Тита, а његов унук Јошка је говорећи на ту тему споменуо и резолуцију о Сребреници.

– Мени је част што сам могао у овој ситуацији да пошаљем молбу свим несврстаним земљама да не прихвате ову резолуцију о геноциду – рекао је Броз додавши да су се све те земље ослободиле управо захваљујући његовом дједу и Југославији, преноси Клиx.

Покрет несврстаних данас броји 120 чланица и 20 држава посматрача, а основан је 1961. године на иницијативу југословенског вође Јосипа Броза Тита у Београду. БиХ у Покрету несврстаних има статус посматрача.

Подсјећамо, Резолуција о Сребреници наћи ће се у наредним седмицама на дневном реду сједнице Генералне скупштине Уједињених нација.

Наводно, до данас су 32 државе чланице УН одлучиле да буду коспонзори резолуције, односно да учествују у њеној изради, уобличавању те даљем лобирању за њено усвајање.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име