Професор Хебрејског универзитета у Јерусалиму Јехуда Бауер сматра се у стручним круговима највећим светским ауторитетом за питања Холокауста и геноцида.

О томе сведочи и чињеница да као почасни председник предводи Међународну алијансу за сећање на Холокауст. У ексклузивном интервјуу рађеном за потребе документараног филма “Анатомија обмане: Сребреница” у продукцији Центра за друштвену стабилност, професор Бауер износи своје стручно виђење тога да ли злочин у Сребреници представља геноцид или не.

-Сребреница се не може сматрати типским случајем геноцида. То је било масовно убиство припадника једне групе од стране припадника друге групе. Постоје стотине таквих случајева кроз историју– истакао је др Бауер, професор из Јерусалима.

Овом изјавом Јехуде Бауера, стављена је тачка на било какву даљу расправу о карактеру злочина у Сребреници у домену науке и потпуно је огољена срамна политизација злочина која се спроводи у циљу опште стигматизације српског народа.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је пре два дана гостујући на ТВ Пинк како се нада да ће се професор Јехуда Бауер изјаснити по питању карактера злочина у Сребреници, што је угледни израелски професор и учинио.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име