Грамзивост и похлепа обично имају дубље коријене, у сиромаштву, како материјалном тако и духовном.

Како другачије схватити то што народни посланик и неизбаждарени директор Шумског газдинства „Романија“ узима трактор преко подстицаја за пољопривреду.

„Директори шумских газдинстава имају у просјеку око 1.600 КМ плату, плата посланика у Народној скупштини Републике Српске је између 2.500 и 3.500 КМ. О свему ономе што се што јавно, што тајно, прича у Сокоцу о власништву и сувласништву над пиланама и брентама, мљекаром у изградњи, мини соларним електранама да и не говоримо“ – истакао је за наш портал један од добро упућених извора и наставио.

ИЗ СЛУЖБЕНОГ ГЛАСНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ / Листа корисника кој испуњавају услове за резервацију подстицајних средстава за набавку комбајна и трактора

Да занемаримо и луксуз о којем се прича, да се купују ловачке пушке вриједне десетак хиљада евра, путнички аутомобили у стотинама хиљада, станови у Београду, почетак градње викенд куће на Равној Романији, градња виле са џакузијем у селу, гараже, љетниковци такође на селу, до којих се опет асфалтира пут о трошку предузећа и републичких ресурса. И тако у недоглед…

Када је све ово прошло глатко, зашто стати, зашто не узети и трактор намјењен пољопривредницима. Па не само то зашто да трактор не узме и технички директор ШГ „Романија“. Кога је брига што је негдје истински пољопривредник остао ускраћен за машину која прехрањује њега и његову породицу – пита се један пољопривредник.

Прави пољопривредни произвођачи воде битку са бирократијом док лажни пољопривредници имају све папире и узимају тракторе о трошку свих грађана Српске. Морално или не просудите сами!

КАТАКЛИЗМИЧАН ПУТ у селу ГОРЊИ ПОРЕТАК: МЈЕШТАНИ ОГОРЧЕНИ на директора ШГ “Романија” Соколац (ФОТО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име