Његово краљевско височанство принц – наследник Филип Карађорђевић од Србије и Југославије борави у приватној посјети Црној Гори. Он је том приликом посјетио Цетињски манастир, један од најзначајнијих манастира Српске православне цркве, који је посвећен рођењу Пресвете Богородице.

Принца Филипа дочекао је Митрополит црногорско – приморски г. Јоаникије, након чега је присуствовао вечерњој служби с молебаном. Послије молебана, уприличен је састанак Принца – Наследника и митрополита Јоаникија, који је изразио задовољство због посјете Његовог Краљевског Височанства.

Принц Филип казао је да му чини посебну част што има прилику да се састане с митрополитом Јоаникијем и да буде на Цетињу, Пријестоници Црне Горе, која има велики историјски значај, а чији је један од симбола, управо Цетињски манастир.

„Свјестан сам значаја и историјских веза моје породице и Цетиња. Из тог разлога ми сваки долазак на Цетиње много значи и буди посебне емоције“, казао је принц – наследник.

Он је истакао и да је велики благослов што је имао прилику да присуствује богослужењу у Цетињском манастиру, поред ћивота Светог Петра Цетинсјког.

„И за Цетињски манастир вежу ме посебне успомене. Једну од три знамените хришћанске светиње, руку Светог Јована Крститеља, која се чува у овом манастиру, донио је мој деда краљ Петар II“, казао је Принц Филип.

Након посјете Цетињском манастиру и сусрета с митрополитом Јоаникијем, Принц Филип је обишао и Дворску цркву на Ћипуру, у којој су похрањени земни остаци црногорског владара и оснивача Цетиња, Ивана Црнојевића, као и посмртни остаци краља Николе И Петровића и његове супруге краљице Милене.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име