Делегација Привредне коморе Републике Српске одржала је данас састанак са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом и сарадницима, на којем је представљен тим који ће у наредном периоду радити на испуњавању захтјева стандарда БФЦ сертификације повољног пословног окружења наше локалне заједнице.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је нагласио да му је била част што је данас угостио делегацију Привредне коморе Републике Српске, те додао да је ово први званични састанак када је у питању израда и рад на добијању сагласности за БФЦ сертификацију.

„Општина Соколац је прва локална заједница у источном дијелу Републике Српске која приступа изради БФЦ сертификата. Наш задатак је да припремимо податке и идемо у сусрет одређеним промјенама. Неће бити лако доћи до коначног циља, добијања сертификата, али морамо се потрудити да задовољимо стандарде, јер ће то много значити првенствено за привреду наше локалне заједнице. Соколац мисли на своју будућност и жели бити у друштву 64 локалне заједнице на југоистоку нашег континента – изјавио је Бјелица.

Програм сертификације повољног пословног окружења у југоисточној Европи је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа, који се проводи Босни и Херцеговини и региону. Овај програм намијењен је градовима и општинама, који имају одговарајуће капацитете, стратешки су опредијељене да унаприједе привредни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име