У суботу, 30. марта послије дуге и тешке болести у 81. години овоземаљски живот напустио је наш суграђанин Томо Шћекић.

Многе генерације сокочана, Тома ће памтити као једног од омиљених наставника Основне школе у Сокоцу. Иако није био рођени Романијац, овај човјек благе нарави лако се уклопио у средину, а Соколац заволио једнако као и своје Беране. Био је поштен и честит човјек, тихо је живио, а тако је отишао и на онај свијет.

Томо Шћекић рођен је 1943. године у селу Штитари-Беране. У Соколац је доселио 1965. године, гдје је радио као наставник физике. Томо је од 1983. године обављао функцију директора радне јединице „Центротранс-а“ на којој се задржао до 1994. године. Након тога враћа се школи и раду са дјецом, у којој проводи свој радни вијек све до пензије 2006. године.

Сахрана покојника биће обављена у сриједу 3. априла у 14 часова на породичном гробљу у селу Штитари – Беране.

Томо Шћекић, наставник у пензији са 44 године радног стажа: „Како те кућа прати, тако те село срета“, кућно васпитање је основа сваког дјетета

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.