У концертној хали Крокус у Москви дошло је до масовне пуцњаве, у којој има више мртвих и рањених. Најмање 40 људи убијено, а више од 100 рањено у масовној пуцњави у концертној дворани у Москви, јавља државна телевизија РТ.

Један од учесника вечерашњег терористичког напада у концертној хали Крокус у Москви је ухапшен, преносе медији.

Како пише РИА Новости, борци специјалне јединице СОБР упали су у халу, заједно са ватрогасцима. Тренутно трагају за нападачима и труде се да евакуишу што више цивила.

На снимцима инцидента који круже друштвеним мрежама виде се четири мушкарца у маскирним униформама како масовно пуцају на ненаоружане људе на улазу у концертну халу.

Према прелиминарним подацима, ватра је могла бити испаљена из митраљеза. Непозната лица су, према речима сведока, пре почетка концерта почела да пуцају у самој хали. Након пуцњаве је у згради избио пожар.

На снимцима на друштвеним мрежама се види густ дим из концертне дворане. Око трећине зграде је захваћено ватром, излази густ црни дим, јавља ТАСС. На место инцидента су упућени специјалних једница, као и ватрогасци. Људи се евакуишу из зграде.

Руско Министарство за ванредне ситуације саопштило је да су ватрогасци извукли око 100 људи из подрума Крокус сити хола.

„Људи у хали су легли на под да избегну пуцњаву, лежали су 15-20 минута, а онда почели да излазе. Многи су успели да изађу“, рекао је извештач РИА Новости. До пуцњаве је дошло уочи наступа рок бенда „Пикник“.

Гувернер Московске области Андреј Воробјов стигао је на лице места. Више од 30 регионалних и 20 градских екипа хитне помоћи послато је у Крокус сити хол у московском кварту Красногорск.

Руско министарство се огласило након стравичног напада

Министарство иностраних послова Руске Федерације назвало је крвавим терористичким актом напад у „Крокус сити холу“ у Красногорску.

Нападачи су упали у партер „Крокус сити хола“ у Красногорску и отворили ватру из аутоматског оружја, а потом су бацили ручну или запаљиву бомбу због чега је избио пожар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име