Начелник општине Соколац Милован Бјелица разговарао је данас са делегацијом града Источно Сарајево о заједничкој реализацији пројеката реконструкције четири улице у градском подручју и изградње канализационе мреже у насељу Кнежина која би могла да почне до половине маја.

Бјелица је рекао Срни да је у оквиру првог пројекта планирана реконструкција улица Цара Лазара, Романијске, Јове Јанковића и Радомира Нешковића у ужем градском насељу Соколац, за шта ће град Источно Сарајево обезбиједити 1.000.000 КМ, а општина Соколац 328.000 КМ.

„Разговарали смо и о изградњи канализације и постројења за пречишћавање отпадне воде у насељу Батово у мјесној заједници Кнежина, што ће финансирати општина Соколац и град са по 50 одсто учешћа“, навео је Бјелица.

Он је нагласио да ће у наредних пар седмица бити расписан јавни позив за одабир извођача радова, те изразио наду да би реализација ових пројеката могла да почне до половине маја.

Бјелица је на састанку у Сокоцу упознао делегацију града Источно Сарајево са активностима које води општина Соколац, те са пројектима соларне електране, одмаралишта на Романији, Градске куће, Елеборатом о економској оправданости слободне зоне у Сокоцу, као и о питању завршетка пројекта „Рјешавање отпадних вода на подручју општине Соколац“, те о пројектима „Пречишћавања пијаће воде“ и „Пречишћавања и третмана отпадних вода“.

Он је нагласио да је састанку констатовано да је сарадња града Источно Сарајево и општине Соколац на задовољавајућем нивоу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име