У међународној полицијског акцији широм Европе ухапшено укупно 57 мушкараца из свих слојева друштва, а осумњичени су за ширење материјала о сексуалном злостављању деце.

Међу ухапшенима су и петорица педофила у Хрватској и против њих су поднете кривичне пријаве због искоришћавања деце за порнографију, саопштила је Дирекција хрватског МУП-а.

У прошлогодишњој међународној акцији, чији се подаци тек сада могу објавити, утврђен идентитет петорице осумњичених који су делили садржаје сексуалног злостављања деце на подручју три хрватске полицијске управе.

У два случаја је утврђено да су починиоци страни држављани који су у Хрватској боравили привремено, па је криминалистичка истрага настављена путем међународне полицијске сарадње.

Утврђено је да су починиоци учитали и поделили више од 46.000 датотека које приказују сексуално злостављање деце.

Новоди се и да је током септембра у оквиру Емпактове акције коју је подржао Европол, ухапшено укупно 57 мушкараца из свих слојева друштва, а осумњичени су за ширење материјала о сексуалном злостављању деце кориштењем пир-ту-пир мрежа.

Како се наовди реч је о осумњиченима старости од 23 до 72 године, а њихова просечна старост је 49 година.

Четири осумњичена су учитељи, а један ради с децом с посебним потребама, што акцију чини још значајнијом, наводи се у саопштењу, преносе хрватски медији.

Неки од ухапшених имали су директан контакт са дјецом захваљујући својој професији, а десет их је имало и властиту дјецу. Најмање једно дете је спашено од континуираног телесног злостављања, док се за осталу децу може сматрати да су спасена од потенцијалног злостављања.

Осим Хрватске, у акцијама против сексуалних злостављача деце учествовало је још 26 европских земаља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име