Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно мокрим коловозима, на дионицама које пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона, а у котлинама има и магле.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезну вожњу и обавезно посједовање зимске опреме.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на магистралном путу Рача – Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком.

На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због бушачко-минерских радова, привремено је обустављен саобраћај на магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет до седам минута.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка – Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака због активираних клизишта.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

У ФБиХ због магле је смањена видљивост на путевима Прилука – Гламоч – Млиниште и Врточе – Босански Петровац – Оштрељ – Дрвар.

У току су радови на улазу у Неум, на путу Столац – Неум, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На дионици Кључ – Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима Груде – Витина, Чевљановићи – Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име