Поводом захтјева клуба одборника ДЕМОС Соколац да се на дневни ред 27.редовне сједнице локалног парламента уврсте разрјешење досадашњег и именовање новог в.д. директора ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац, јавности су се саопштењем обратили и из Општинског одбора СДС Соколац.

Саопштење преносимо у цијелости и без измјена:

„Српска демократска странка у Сокоцу никада се није мијешала и наметала образовним институцијама и установама руководиоце. Сматрали смо и сматрамо да радници, синдикати и савјети родитеља треба да буду ти који ће изабрати оне који желе, могу и умију да успоставе хармонију унутар својих колектива али и добар однос са другим установама те са руководством општинских власти.

Фото: ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац

Тако је било све ове године са директорима Јавне установе за предшколско обазовање и васпитање, са директорима Основне школе Соколац, СШЦ „Василије Острошки“, али и са директорима Центра за социјални рад.

СДС сматра да због осјетљивости посла са дјецом и социјалним категоријама ту нема мјеста претјераном упливу политике. Једно је да се радници баве политиком, али проблеми настају када се политичари почну бавити оним о чему знају мало или ништа, када сједе у канцеларијама директора и када ометају рад ових институција.

Приједлоге радника и родитеља за руководиоца Јавне установе за предшколско образовање и васпитање СДС ће као и до сада у потпуности подржати и поштовати“ – наведено је у саопштењу ОО СДС Соколац.

Како сазнаје портал „Соколац-срце Романије“ ОО СДС Соколац ће у четвртак 22.фебруара одржати састанак на коме ће између осталог дискутовати по овом питању као и о правцима будућег дјеловања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име