Соколачка општинска Борачка организација осудила је понашање окупљених на изборној скупштини Општинског одбора СДА у сали соколачке Скупштине општине истицањем застава и обиљежја политичког фолклора иако у тој просторији постоје заставе и обиљежја која представљају Соколац и институције Републике Српске.

У саопштењу се наглашава да је овакво понашање недопустив пропуст којим се вријеђају становници општине Соколац, борачке категорије и породице погинулих бораца, који такве поступке осуђују и у томе виде облик провокације и вријеђања личних осјећања.

У соколачкој Борачкој организацији сматрају да се сједнице и састанци овог типа могу одржавати у неким другим просторијама, предвиђеним за те намјене, те подсјећају да никада до сада ова организација приликом одржавања својих састанака није истицала заставе и обиљежја бригада и јединица које су одбраниле Републику Српску.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је, у вези са ставом општинске Борачке организације, рекао новинарима да је представницима СДА уступљена сала за сједнице Скупштине општине за избор новог предсједника Општинског одбора.

Бјелица сматра да се оваквим реаговањима општинске Борачке организације може створити само нестабилност и истакао да на подручју општине Соколац до сада није било међунационалних тензија.

Он је рекао и да је општина Соколац отворена за све парламентарне и партије које не учествују у локалној Скупштини, те додао да СДА настоји да изађе на наредне локалне изборе.

Бјелица је напоменуо да је СДА основана на Сокоцу 1990. године и да је дјелује свих година, искључујући ратни период, да је имала одборнике у соколачкој Скупштини у пар сазива, те да су повратници Бошњаци укључени у живот локалне заједнице, у организације и разна удружења.

На Сокоцу је почетком фебруара у сали за сједнице Скупштине општине Соколац одржана изборна скупштина СДА на којој је за предсједника Општинског одбора једногласно избаран Мехмед Џиндо.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име