Све већи проблеми на релацији начелник – скупштинска већина: СНСД БЛОКИРА РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ (ВИДЕО)

0

Штрајк запослених у Јавној установи за предшколско васпитање и образовање у Сокоцу који потражују седам плата, продубио је проблеме на релацији начелник–скупштинска већина. Покушај владајуће већине да посредством тамошњег Шумског газдинства „Романија“ прикупе средства за бар једну плату запослених у вртићу, наишао је на осуду начелника Милована Бјелице, јер, како тврди, газдинство им и дугује средства по основу продаје дрвних сортимената и са тим средствима не може управљати директор газдинства.

Када ШГ „Романија“ у потпуности уплати дуговање општини Соколац од 245.073 КМ, радници у вртићу ће добити 35.000 марака за трећу плату у јануару. Поручио је то соколачки начелник Милован Бјелица на Фејсбуку отварајући Пандорину кутију, јер, како нам је рекао, ШГ је пребацило укупан износ, али су средства била резервисана као потраживање Пореске управе, за неуплаћене доприносе соколачке општине и локалних предузећа.

Хоће ли и бити договора док пљуште међусобне оптужбе на релацији начелника и локалног СНСД-а? Директор соколачке шумарије „Романије“, народни посланик, ловац, пчелар и предсједник СНСД Соколац Страхиња Башевић Бјелицу оптужује за недомаћински однос.

– Одговорно тврдим да је до лошег стања у општини Соколац довело лоше управљање Бјелице, немар и недомаћински однос. Буџет излази из поимања реалности … штрајкови су само ситни показатељи дугогодишњих проблема у функционисању општине – истакао је Башевић.

Бјелица је потврдио да општина Соколац није ликвидна јер, како каже, СНСД са коалиционим партнерима пуне три године блокира развојне пројекте. Он зато сматра да је једино рјешење да одборници изгласају само двије тачке.

– Потребна је само добра воља да одборници гласају за рефинансирање обавеза и продају плацева на Равној Романији за изградњу етно села – каже Бјелица.

Башевић: Сносимо одговорност за све процесе који се дешавају

Башевић, међутим, истиче да су они једногласно прихватили све здраве приједлоге без обзира, како је рекао, из које политичке струје долазили.

– Све оно што је нездраво ми смо одбили јер желимо да прекинемо даљу дубиозу у коју ова општина тоне и сносимо одговорност за све процесе који се дешавају – додаје Башевић.

Док Бјелица тврди да је на сцени политички обрачун с њим, па чак и позива скупштинску већину да изгласају његов опозив, СНСД са коалиционим партнерима цјени да је соколачки начелник већ у јануару почео предизборну кампању.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име